Zgârie-nori rotitor – mândria Dubaiului

Publicat pe Actualizat pe


             Proiectul Dynamic Tower, prezentat de un arhitect italian în New York, va fi construit în Dubai, până la finele anului 2010. Turnul va avea un centru fix din ciment, în jurul căruia se vor învârti etajele.

            Înălţimea construcţiei este de 420 de metri şi cuprinde 80 de etaje realizate din module prefabricate. Fiecare apartament va executa rotaţia la comandă, pe o durată de aproximativ trei ore. Puterea necesară rotaţiilor se obţine de la celulele fotovoltaice solare amplasate în exteriorul turnului şi de la turbinele eoliene. Toate etajele dispun de câte o turbină eoliană proprie. În total, 79 de astfel de generatoare vor anima zgârie-norul, iar tu vei avea ocazia să admiri răsăritul şi apusul privind pe aceeaşi fereastră.

Etajele clădirii vor fi construite într-o fabrică din Italia şi apoi transportate în Dubai, unde 80 de tehnicieni vor munci la asamblarea lor. Costurile sunt reduse astfel cu 10 procente, la fel ca şi timpul de execuţie care scade de şase ori. Chiar şi aşa, proiectul va costa cel puţin 700 de milioane de dolari. David Fisher (arhitectul) lucrează deja la schiţele altor două clădiri asemănătoare, destinate Moscovei şi New York-ului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s