Enter The Matrix Personal Review

Publicat pe Actualizat pe


Enter The Matrix Part 1/2

Welcome to the Real World

Enter The Matrix se prezinta a fi un sidestory din perspectiva a doua caractere din filmul Matrix 2 : Niobe si Ghost. Desi scurt story-ul mi-a placut ( Ok , e preluat din film 😀 ) : Te plimbi prin Matrix ( Zona restransa logic , joc vechi ) , bati cativa oameni sau ii impusti alegi tu , ca sa-l ajuti pe Neo sa salveze Zion-ul . Ok , asta ar fi plotul jocului , acum trecem la engine si ce poate face .

In 4 Locuri exceleaza : Sistemul de arme , karate si Bullettime , in al 5-lea o da in balti rau de tot : Driving . Daca esti Ghost chiar si la easy difficulty vei avea nevoie de nervi de otel cand va fi computerul la condus ( 2 Locuri + 1 unde conduci tu si atunci mi-a trebuit peste 20 de restarturi ca sa trec . )

Din prima secunda in care am inceput bataia proprie cu politistii , sistemul de lupta m-a lasat masca : 2 Moduri de lovire : Cu pumnii sau picioarele , sau chiar combinat , posibilitate de a folosi bullettime in caz in care vreti sa filmati cat de bine ii pocniti p-aia .

Pro Sistem Lupta :
– Posibilitate de combo scheme
– Folosirea Bullettime-ului
– Posibilitate de combinare cu sistemul de arme ( Faci scheme si deodata scoti pistolu si tragi in pieptul lui )
– combinarea anumitor taste duc la diferite scheme de atac : de exemplu Inainte + Click 1 e diferit fata de Inapoi + Click 1 ( Combinati si descoperiti singuri )

Cons Sistem Lupta :
– In atac camera se roteste singura intr-un unghi cinematografic ( Da, oarecum e o solutie buna dar : ) nu este posibila modificarea unghiului in asa fel incat sa poti vedea ce se intampla in fata/spate etc . asa ca e recomandat sa click-uiesti mouse-ul pana nu mai poti cand esti putin cam inconjurat.

Armele : O varietate destul de mare de la Glock si USP pana la M4A1 si Lansatoare de Grenazi/Rachete . Bullettime-ul in acest tip de atac este putin irealistic , viteza gloantelor fiind prea mult incetinite in schimb ce CPU-ul se schimba in continuare cu o viteza destul de mare fata de gloante .

Pro Sistem Arme :
– Varietate mare de arme
– Scheme Matrix ( Sarituri de pe zid , sarituri in aer , mers pe perete etc )
– Posibilitate Zoom la orice arma

Cons Sistem Arme :
– Lipsa crosshair-ului in modul normal ( Necesita zoom sau bullettime – deci iti trebuie putina orientare )

Bullettime : Cum sa poata lipsi tocmai intr-un joc Matrix ??? Ei bine , e prezent si folosit cum trebuie este mortal pentru inamici … daca nu , e mortal pentru tine . Bullettime permite anumite trick-uri speciale developate in studioul matrix ( daca ati vazut din filme le stiti , ca-s greu de explicat :)) – Mersul pe perete este valabil si fara 🙂 . Poate la inceput nu o sa-l gasiti dar e o bara in dreapta jos deasupra caruia scrie Focus ( Mda asta ar fi noul lui nume /:) )

Pro Bullettime :
– Foarte Tare Frate
– Ofera vizibilitatea urmelor din aer a gloantelor ( Posibilitate de a te feri astfel de gloante – Exceptie la un sniper )
– Te poti ocupa mai usor de toti inamicii
– Efect cinematografic , arata bine in videouri pe youtube in sistem combat .

Cons Bullettime :
– Viteza dintre gloante si NPC difera , gloantele fiind mult mai incetinite decat miscarile inamicilor CPU . ( La tine nu se pune ca tu folosesti )
– Este limitat pe secunda , trebuie sa astepti reincarcarea lui .

Driving System : Oh god , nu e un subiect placut , e o problema cu care am pierdut o ora din joc sau poate mai mult . Prost realizat , singura parte buna e ca masina merge si stie sa vireze . Nu detaliez mult aici asa ca :

Pro Driving :
– Masina arata ca o masina , are roti , caroserie
– Stie sa accelereze sa franeze , sa intoarca

Cons Driving :
– Nu sta bine la sarituri , parca ai intra mereu in gropi cand sari peste un damb , suspensii proaste
– Cerere de nervi de otel inoxidabil cand este randul PC-ului sa conduca …

Sfarsitul primei parti .
In partea a 2-a voi spune despre : Tipuri de inamici, O rapida trecere peste misiuni, Pozele despre joc, Cerintele Jocului, Minijocul inclus in Enter The Matrix .

Reclame

Un gând despre „Enter The Matrix Personal Review

    Enter The Matrix Part 2/2 « Blogu' de Râs a spus:
    ianuarie 6, 2010 la 14:25

    […] Partea 1 aici […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s