Solutia problemei logice #4

Publicat pe Actualizat pe


REZOLVARE: Se numeroteaza cei 10 saculeti de la 1 la 10. Din fiecare saculet se scot atatea monede cat este numarul saculetului, se pun (toate cele 55 de monede la un loc) pe talerul balantei si se cantaresc. Greutatea cantarita va fi diferita fata de greutatea standard de 550 gr cu un anumit numar de zecimi de gram. Acest numar este si numarul saculetului care contine monedele false.
Prin aceasta metoda de rezolvare a fost dat raspuns la intrebarea din enunt; problema nu cere (si solutia nu precizeaza) CUM anume ar putea fi separate monedele false dintre cele 55 aflate pe talerul balantei!

Solutii oferite:

1 | Ndrey

Faci un foc de tabara si arunci toti sacii in el si a doua zi dimineata ala care a ars mai putin erau false pentru ca asa a vrut Dumnezeu.

Quantcast2 Duster

raspunsul de mai sus mi se pare weird … mai usor zic eu sa pui 5 saci pe un taler, 5 pe celalalt .

Reclame

Un gând despre „Solutia problemei logice #4

    Victor a spus:
    februarie 14, 2010 la 13:57

    Duster: Metoda sugerata de dumneata POATE fi pusa in aplicare, dar nu rezolva problema: urmarea EVIDENT ca va fi ca un taler cu 5 saculeti coboara si celalalt taler cu ceilalti 5 saculeti se ridica. Nestiind daca monedele false sunt mai usoare sau mai grele, nu am obtinut nici o informatie in plus, desi am epuizat singura cantarire admisa – dar chiar daca am fi stiut ca monedele false sunt (sa zicem) mai usoare, acea cantarire TOT nu ne-ar fi aratat decat in care din cele doua grupuri de cate cinci saculeti se gaseste saculetul cu monede false, neramanand dinponibila nici o metoda de a determina CARE anume estwe acesta (caci unica cantarire permisa a fost deja irosita).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s