Solutia problemei logice #6

Publicat pe


Solutie: 6 minute.

Metoda de rezolvare:

– pe cale matematica: daca golirea singura se produce in timp de doua ori mai lung decat umplerea singura, inseamna ca debitul mediu de golire este pe jumatate cat debitul de alimentare. A umple in timp ce SI lasi sa se goleasca inseamna ca jumatate din debitul de alimentare „se pierde” la scurgere, deci debitul cu care vana se umple efectiv este pe jumatate cat debitul de alimentare, deci umplerea va fi realizata intr-un timp de doua ori mai lung decat daca scurgerea ar avea dopul pus, deci in sase minute.

– pe cale intuitiva: Daca suprainaltam peretii vanei pt ca apa sa nu „dea pe dinafara” si lasam robinetul deschis timp de 6 minute, in acest timp din robinet va curge suficienta apa pt a umple vana cu de doua ori mai multa apa decat inainte. Intrucat avem insa scurgerea neastupata, in ACELEASI 6 minute din vana curge afara apa cat sa umple o data vana – ceea ce inseamna ca am suprainaltat peretii vanei degeaba, in vana abia s-a acumulat suficienta apa pt a o umple.

Solutii oferite de voi:

1 | Presidente
ianuarie 30, 2010 la 12:47 |

Quantcast

// Mie prin incercari mi-au iesit 6 minut

2 | manix
februarie 1, 2010 la 00:09 |

// pai nu se umple.:P

Reclame

Un gând despre „Solutia problemei logice #6

    […] This post was mentioned on Twitter by Vaipan Dragos-Mihai and Vaipan Dragos-Mihai, Mariana Bîtculescu. Mariana Bîtculescu said: [De pe Blogu' de Râ Solutia problemei logice #6: Solutie: 6 minute. Metoda de rezolvare: – pe cale matematica: dac… http://bit.ly/dbP1Ud […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s